Szemcseszórás

Szemcseszórás során nagy nyomású levegővel fémszemcséket juttatunk a munkadarabokra. A szemcseszórás eljárás a legalkalmasabb a szennyezett,korrodált fémfelületek tisztítására. A szemcseszóró teremben vas,acél alapanyagok, hegesztett szerkezetek felülettisztítása, revétlenítése, festés előtti felület előkészítése történik.
A sűrített levegős szemcseszórás esetén a szóróanyagot-általában különböző méretű fém szemcsét-a sűrített levegő energiáját felhasználva, nagy sebességgel a tisztítandó felületre repítjük. A nagy energiával becsapódó szemcse a koptató súrlódó hatás következtében eltávolítja a tisztítandó anyag felületi rétegét.

A legjobb, legdrágább festék sem nyújthat megfelelő védelmet,ha a korrózió belülről dolgozik. Szemcseszórással mindenféle fémfelületről eltávolítható a nem kívánt rozsda, reve, régi festék.

A szemcseanyag minőségét és mennyiségét a kezelendő alapanyag határozza meg.

A szemcseszórás során SA 2.5-3 minőségű felület érhető el, amire a standard alapozó és fedőlakkokon kívűl jó mínőségű porfesték bevonat is felvihető.
Az SA 3 minőségű felület megfelel a cinkszórás alkalmazására is,mely jelenleg egyike a legkorszerűbb korrózióvédő technikáknak. Sok esetben kiválthatja a ma még tömegében alkalmazott horganyzást.

A szemcseszórás másik nagy előnye a felületi érdesség kialakÍtása, mely kiválóan tapadó felületet hoz létre a későbbi bevonatok számára.

Felhasználási terület:
-Korszerű korrózióvédelmi bevonatok felületelőkészítéséhez
(felülettisztítás,felületi érdesség beállítása)

-Revés , rozsdás acélalapanyagok technológiai műveletekhez történő előkészítéséhez

Rövid határidővel vállaljuk vaslemezek,acélszerkezetek,öntött vas,gépalkatrészek ,bármilyen fém alkatrészek szemcseszórását.

Festett vagy korrodált fémfelületek szennyeződéseinek eltávolítása különböző tisztasági fokozatban történhet!